Kirjoja

Nauti parhaista elämää muuttavista ja inspiroivista kirjoista, jotka pysyvät kanssasi ikuisesti. Olemme kerränneet niitä sinulle, ole hyvä ♥.

Kirjoja

Jotkut parhaista elämää muuttavista ja inspiroivista kirjoista, jotka pysyvät kanssasi ikuisesti ♥.

  • Save

Kaisa Jaakkola – Palaudu & vahvistu

Tiedätkö mikä auttaa sinua palautumaan kiireisestä arjesta?

Olen jo vuosia seurannut mielenkiinnolla Kaisa Jaakkolan kirjoituksia ja postauksia eri kanavissa. Seurannassa on ollut myös Kaisan aviomies Joni Jaakkola Väkevä elämä –sivuston podcasteineen. Kaisan kirjoittamaa kirjaa luin nyt ensimmäistä kertaa ja vaikutuin hänen mukavasta tavastaan kirjoittaa ja tuoda asioihin myös oman näkemyksen lisäksi faktatietoa.

DI Kaisa Jaakkola on tietokirjailija, hyvinvointivalmentaja ja luennoitsija, joka on itse kokenut uupumisen. On paljon mielenkiintoisempaa lukea kirjaa, josta heijastuu kirjoittajan omat henkilökohtaiset kokemukset. Kokemuksia hänen lisäkseen kirjassa jakavat myös unilääkäri, dosentti Henri Tuomilehto, mindfulness-pioneeri Leena Pennanen sekä entinen Karhu-ryhmän poliisi Harri Gustafsberg.

Kirjassa käydään läpi palautumista, joka on stressin vastavoima. Saat kirjasta vinkkejä siihen miten pystyt lisäämään omia palautumisen keinoja ja ennen kaikkea saat lisää näkemystä siihen miten tunnistat negatiivisen stressin. Kirjassa käsitellään palautumisen eri muotoja kuten uni, fyysinen kunto, ravitsemus ja työkuormitus. Näistä monet ovat asioita, joita meistä jokainen tietää, mutta asiat unohtuvat ja aina on hyvä aika ajoin palata tämän tyyppisen kirjallisuuden pariin muistuttamaan juurikin vaikka tärkeästä palautumisen taidosta.

Kirjan lopussa on mukavia harjoitteita auttamaan sinua palautumaan ja vahvistumaan.

Tunnistatko, mikä saa sinut levottomaksi ja mikä rauhoittaa?

  • Save

Dalai-lama ja Desmond Tutu – Ilon kirja

Joogaopettajani, Satu, kertoi tunnin alussa ilon kahdeksasta pilarista. Joka tunnin alussa käsiteltiin yhtä pilaria ja sen perussanomaa. Kiinnostuin kirjasta ja sen teemasta!

Ilon kirja on syntynyt, kun toimittaja Douglas Abrams matkusti vuonna 2015 Etelä-Afrikan emeritusarkkipiispa Desmond Tutun kanssa Dalai-laman luo Intian Dharamsalaan juhlistamaan Dalai-laman 80-vuotissyntymäpäivää. Matkan tarkoituksena oli työstää samalla kirjaa hyvän elämän salaisuudesta. Viikon lopulla vastaus oli selvä: Onnea ei voi omistaa vaan se syntyy ilon, rakkauden ja myötätunnon liitosta.

Olen lukenut kirjaa nautiskellen, kiireettömästi. Kirjan lainasin kirjastosta, koska myynnissä ei ole enää yhtään suomenkielistä versiota. Tarkoitukseni on tilata kirjahyllyyni (tai yöpöydälleni) englanninkielinen versio. Tämä kirja on yksi parhaista lukemistani hyvän elämän kirjoista.

Jokaista ilon kahdeksasta pilarista luin rauhassa miettien, keskittyen.Ensimmäinen ilon pilari on perspektiivi. Laajempi perspektiivi johtaa rauhallisuuteen ja mielen tyyneyteen. Ote kirjasta: ’Se ei tarkoita, etteikö meillä olisi riittävästi voimia tarttuaksemme ongelmaan, mutta voimme tarttua siihen luovasti ja myötätuntoisesti sen sijaan, että olisimme jäykkiä ja reaktiivisia. Kun omaksumme muiden ihmisten näkökulman, voimme olla empaattisia heitä kohtaan. Silloin alamme nähdä keskinäisen riippuvuuden, joka kattaa meidät kaikki. Tämä paljastaa meille, että se, miten kohtelemme muita, määrää viime kädessä, miten kohtelemme itseämme. Voimme myös huomata ettemme hallitse tilanteen kaikkia puolia. Seuraksena on enemmän nöyryyttä, huumoria ja hyväksyntää.

Kirja on vahva lukusuositus – lue ja ihastu!

  • Save

Robin Sharma – The Mastery manual

Tämä kirja tuli elämääni sattumalta – lomamatkalla oli matkalukeminen jo päässyt loppumaan ja Singaporen lauttarannassa etsin sopivaa lomalukemista. Olin aikeissa ottaa dekkarin, mutta tässä kirjassa puhutti kirjailija, jolta en ollut vielä lukenut mitään, mutta jonka The5am clubin tunnistin. Eli kirja hyllystä ja lukuun!

Kirjan rakenne jo itsessään inspiroi: 36 lukua – täydellinen matkakirja siis – voi lukea, pohtia ja antaa kirjan elää ja vaikuttaa. Kirja kylläkin vaikutti siten, että se on vielä matkan jälkeenkin arkiaamujeni ystävänä.

Olen lukenut monia help self -kirjoja, välillä pitäen niistä myös taukoa. Kuitenkin jotain ajatuksen avausta kaipaan – ja loistavan Esa Saarisen Pafos -seminaarin terveisinä olen kuljettanut matkassani parempi ajattelu luo parempaa elämää -ajatusta.

Suosittelen The mastery manualia nimensä mukaisesti työkirjaksi. Kirjan lyhyet luvut koostuvat pienestä tarinasta/ajatuksen avauksesta. Tämän jälkeen on vuorossa ’inspirational quotes’ kuten ’The tragedy of life is not death but what we let die inside of us while we live’. Tämän jälkeen pieni osuus käytännön ohjeita esimerkiksi tavoitteiden saavuttamiseen tai ohjeita ajatuksen kehittämiseen ja lopuksi muutamia kysymyksiä, joita voi itselleen päiväkirjassa tai vastaavassa avata. Sharma uskoo kirjoitettuun tekstiin – keskusteluun paperilla itsensä kanssa. Sharman kysymyksissä on elämää syleileviä kysymyksiä, kuten ’Minkä puolesta olisit valmis kuolemaan?’. Kaikki kysymykset eivät toki ole näin mahtipontisia.

Elämä on aina tasapaino tekemisen ja olemisen välillä. Ihmisen sydämen syvin tarve on elää jotain tärkeämpää itsellemme.

  • Save

Beth Kempton – Wabi Sabi

Beth Kempton on japanilaisen kulttuurin asiantuntija, kirjalilja ja elämäntaidon valmentaja. Kirja on mukava katsaus japanilaiseen kulttuuriin ja ennenkaikkea ajatteluun.

Kirja inspiroi yksinkertaistamaan elämää ja löytämään yksinkertaisen onnen. Yksi hienoimmista kohdista kirjassa on mielestäni tämä:

En tiedä kaikkea, mutta ei minun tarvitse kaikkea tietääkään. Tiedän tarpeeksi.
Minulla ei ole kaikkea, mutta en minä tarvitsekaan kaikkea. Minulla on tarpeeksi.
Enkä ole kaikkea kaikille ihmisille, mutta ei minun tarvitse ollakaan kaikkia asioita kaikille ihmisille. Teen parhaani ollakseni kaikkea mitä voin olla niille, joilla on minulle aidosti merkitystä.
Riitän itselleni.

Kirjassa oli esitelty myös miten voi oppia epäonnistumisesta. Hienoa tekstiä ohjeineen niin täydellisessä ja valmiissa maailmassa, jossa me ihmiset emme kuitenkaan ole täydellisiä – onneksi!

Beth Kemptonia voit myös kuunnella Freedom Seeker -podcastissa.

  • Save

Erik Bertrand Larssen – Helvetinviikko

Onko elämäsi tylsää, kaipaatko haasteita – kaipaatko omien rajojesi ylittämistä! Tämä on ’se kirja’, joka kannattaa lukea ja toteuttaa kirjassa esitelty Helvetinviikko. Erik Bertrand Larssen on tehnyt siviilimuunnelman armeijassa käytettävästä helvetinviikosta, jossa koetellaan sekä fyysistä että henkistä kestävyyttä. Kirjassa on esitelty versio, jonka kuka tahansa voi toteuttaa. Helvetinviikon tarkoituksena on saada ihminen miettimään elämäänsä ja tavoitteitaan, korjaamaan tapojaan (ja huomiomaan ne) ja koettelemaan rajojaan, ylittämään itsensä.

Viikon jokaisella päivällä on oma teemansa. Maanantaina keskitytään tapoihin, sekä hyviin että huonoihin, ja aletaan korjata huonoja. Yhtenä tehtävänä on esim. kysyä kanssakulkijoiltaan, minkä tavan itsessään voisi parantaa. Ystävälleni ehdotettiin kaappien ovien sulkemista – pieni asia, mutta vaikutukseltaan mukava, koska enää ystäväni ei lyönyt päätään avoimiin kaapin oviin tyhjentäessään astianpesukonetta.

Tiistaina parannetaan keskittymistä, keskiviikkona tehostetaan ajanhallintaa ja torstaina käydään rohkeasti käsiksi tehtäviin, jotka ovat ikäviä tai pelottavia. Perjantaina harjoitellaan tehokkaita palautumistekniikoita. Lauantain pääaiheena on sisäinen dialogi, ja sunnuntaina katsotaan omaa elämää uudesta näkökulmasta. Viikon suorittaminen vaatii kanttia ja yhdessä suoritettuna antaa hyvää ryhmätukea. Hyvää helvetinviikkoa!

Norjalainen mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssen on valmistunut maisteriksi kauppakorkeakoulusta ja osallistunut kansainvälisiin puolustustehtäviin Norjan armeijan erikoisjoukoissa sekä valmentanut henkisesti mm. golfari Suzann Petterseniä ja huippuhiihtäjiä Petter Northugia ja Martin Johnsrud Sundbytä.

  • Save

Anna Perho Antisäätäjä – Fiksun ajankäyttäjän opas

Anna Perho lupaa kirjassaan Antisäätäjä – Fiksun ajankäyttäjän opas uskaliaasti: Luettuasi tämän kirjan sinulla ei ole enää koskaan kiire.

Tartuin mielenkiinnolla Anna Perhon vuonna 2017 julkaisemaan kirjaan. Tykkään Perhon selkeästä tyylistä niin kirjoittajana kuin puhujana (mm. Supersinä –podcast). Kirja antoikin juuri sitä mitä osasin odottaa: selkeitä neuvoja ja vinkkejä entistä parempaan ajankäyttöön. Osa asioista oli jo tuttuja, mutta niistäkin on hyvä saada aina välillä muistutuksia. Uskon, että siihen juuri nämä helpself –kirjat perustuvat: muistuttamiseen. Ajankäytön hallintakin on asia, johon kiinnittämällä huomiota, saamme enemmän ja laadukkaammin aikaiseksi tai ehkä paremminkin vähemmän (= tarkemmin määriteltyä mitä haluamme) laadukkaammin. Perho muistuttaakin että ihminen ei väsy liiasta työstä. Hän väsyy turhasta työstä. Suosittelen kirjan lukemista.

  • Save

Laurent Gounelle, Sinä päivänä opin elämään

Löysin tämän kirjan lähikirjastoni suositushyllystä, ja yllätyin iloisesti. Kirja tempaisi mukanansa ja jäin pohtimaan omaa elämääni uudesta näkökulmasta. Mitä jos kaikki alkaisikin tänään? Kirja kertoo eronneesta vakuutusvirkailijasta Jonathanista, jonka elämä muuttuu kuultuaan ennustajalta että hän kuolee piakkoin. Kirja on matka itsensä löytämisestä ja oman elämän onnellisuudesta.

 
  • Save

Saku Tuominen – Juu Ei – pieni kirja priorisoinnista

Kuten aina, innostun suunnattomasti, kun tiedän, että Saku Tuomiselta on julkaistu uusi kirja. Joka kerta jokainen kirja on minua tavalla tai toisella inspiroinut ja vienyt matkallani eteenpäin.Tämä pieni kirja (271 sivua) on huikea ajatuksen avaus päätöksenteosta. ’Täytyy miettiä’, ’palaan asiaan’, ’pitääpä pohtia’ voivat usein olla tahattomia heittoja, kun emme saa sanotuksi päätöstämme – varsinkin se EI:n sanominen on meille monille niin vaikeaa. Saku on luonut ajattelumallia priorisointiin, jota hän on muutaman vuoden ajan testannut eri ihmisillä. Ajatuksena on se, että kaiken ei tarvitse ollakaan vaikeaa vaan asiat voivat olla helppoja ja kevyitä, kunhan valintamme asioiden pohjalla ovat oikeita. Eat the biggest frog – ei ehkä olekaan se paras tapa toimia… Kiinnostuitko? Lue pieni kirja priorisoinnista ja nauti matkasta!

onnellisuus

Markku Ojanen – Onnellisuuden käsikirja

Onnellisuusprofessori Markku Ojasen mukavan helppolukuinen ja positiivinen opas onnellisuuteen. Ojanen on jakanut kirjan 111 lukuun, joissa jokaisessa käsittelee onnellisuutta lyhyesti ja kuitenkin lukijalle ajatuksia antaen. Kirjan osat koostuvat seuraavasti: Ajattele myönteisesti – olet jo onnellinen! Torju kielteisyys – omaksu myönteisyys? Ajatukset haltuun – suunta tekoihin! Ole aktiivinen – hoida itseäsi! Yhteinen onni on paras onni!

Markku Ojanen – Murra onnellisuuden esteet 

Kirjan suosituksena kerrotaan näin: ’Mikä estää meitä olemasta onnellisia? ”Onnellisuusprofessori” Markku Ojanen paneutuu teoksessaan kaikkiin niihin asioihin, joiden usein koemme olevan itsemme ja onnellisen elämän välissä. Onko syy tyytymättömyyteemme sittenkään ulkoisissa olosuhteissa? Onko onnellisuus vain muutamia elämän huippuhetkiä vai onko kyse pitempään jatkuvasta perustilasta, kenties persoonallisuuden piirteestä? Markku Ojanen vastaa: onnellisuudessa on kysymys pitkäaikaisesta perustilasta. Markku Ojasen mukaan onnellisuuden esteet löytyvät usein ajattelu- ja suhtautumistavoissamme: Olen kokenut elämässäni suurta vääryyttä; Minua ei ole luotu onnelliseksi; Muilla menee paremmin kuin minulla, myös minun on pakko olla onnellinen; Olisin onnellinen, jos minulla olisi enemmän rahaa; Kukaan ei välitä minusta; En selviydy menetyksistäni; En pääse irti tuhoavista riippuvaisuuksistani; Voin olla todella onnellinen, vasta kun löydän oikean rakkauden. Onnen lähteitä ja esteitä on pohdittu kautta ihmiskunnan historian. Ojanen etsii vastauksia ihmisen sisimmästä: ajatuksista ja asenteista. Ja antaa kullanarvoisia ohjeita onnellisuuden esteiden raivaamiseen. Onnellisuus on taito, joka on opittavissa.’

Markku Ojanen – Onnellisuuksien oivaltaja 

Kirja ilmestyi Kansainvälisenä onnellisuuspäivänä 20.3.2018. Psykologian emeritusprofessori määrittelee onnellisuuden näin: Onnellinen ihminen ei haikaile menneisyyttä ja odota parempaa huomista. Hän on aidosti tyytyväinen siihen, mitä hänellä on juuri nyt, eikä hän halua siihen muutosta. Ojasen haastattelu Turun Sanomat 17.3.2018: ’Onnellinen ihminen säteilee elämänintoa ja luovuutta. Hän jaksaa panostaa ihmissuhteisiin ja pitää parempaa huolta terveydestään. Ja ne taas lisäävät onnellisuutta. – On paljon kehämäisiä vaikutuksia, mutta mikä on syytä ja mikä seurausta? Sitä on vaikea sanoa. Hyvistä vaikutuksista huolimatta Ojanen ei suosittele tavoittelemaan suoraan onnellisuutta. Emme tarkkaan tiedä, mistä se tulee ja miten se tapahtuu. Kannattaa mieluummin tavoitella asioita, jotka tuottavat itselle ja muille hyvää mieltä: vanhoja hyveitä, kuten kiitollisuutta ja ystävällisyyttä, sekä hyvää kuntoa ja terveellisiä elämäntapoja. Siten onnen voi, epäsuorasti, saavuttaa.

Sonja Lyubomirsky – Kuinka onnelliseksi? 

Uusi tieteellinen lähestymistapa Kuinka onnelliseksi käsittelee perusteellisesti sitä, miten, miksi ja minkä saavuttamiseksi onnellisuutta kannattaa tavoitella. Ennen kaikkea kirja kertoo siitä, millä keinoin ihminen tulee onnellisemmaksi. Se tarjoaa kaksitoista onnellisuutta lisäävää strategiaa. Hyvä ja selkeä kirja testeineen.

Gretchen Rubin – Onnellisuusprojekti

Eli miksi käytin vuoden elämästäni siivoten kaappeja, laulaen aamuisin, riidellen oikein, lukien Aristotelesta ja muutenkin pitäen enemmän hauskaa. Näin kuvaa newyorkilainen Gretchen Rubinin kirjan kansi onnellisuusprojektia. Rubin on kirjailija ja entinen juristi, joka rupesi miettimään sitä, keskittyikö hän arjessaan oikeisiin asioihin, oliko hän niin onnellinen kuin voisi olla. Rubin päätti omistaa vuoden elämästään onnellisuuden lisäämiseen.

Henkilökohtainen kasvu

Ronnie Grandell – Irti itsekritiikistä 

Turkulaisen myötätuntokeskeiseen psykoterapiaan erikoistunut työterveyspsykologi, johtajuusvalmentaja ja tietokirjailija Ronnie Grandell kuvaa kirjastaan Irti itsekritiikistä hienosti matkaa kohti elämää, jossa itsekriiikki ei ole hallitsevassa roolissa. Kirjassaan hän antaa konkreettisia näkökulmia, neuvoja ja käytännön harjoituksia. Harjoituksia on aika paljon ja ne haastavat oikeasti työstämään asioita ja pohtimaan tilanteita omasta elämästä. Kirjassa on käytetty muutamaa esimerkkihenkilöä, joiden avulla haastavien tilanteiden/tunteiden avaaminen tulee paremmin ymmärrettäväksi. Kirjasta löytyy apua myös perfektionismiin, vitkutteluun sekä anteeksi antamiseen. Suosittelen kirjaa lämpimästi.

Tolle Eckhart – Uusi Maa – Elämän tarkoituksen oivaltaminen 

Tollen kirjaa voisin pitää elämäni kirjana! Kuten otsikkokin lupaa ’Elämän tarkoituksen oivaltaminen’. Moni kohta niin sanotusti kolahti ja uskonkin, että tätä on kirja, jonka voisi lukea vaikka vuosittain ja se ei koskaan sanomansa vuoksi vanhene. Muuttuessaan vai tulee huomanneeksi ja kiinnittäneeksi huomiota erilaisiin seikkoihin. Tolle puhuu mm havahtuneen toiminnan/elämän kolmesta peruspilarista: hyväksyminen, nauttiminen ja innostus. Innostavaa lukuhetkeä Sinulle!

Tollen kirjaa voisin pitää elämäni kirjana! Kuten otsikkokin lupaa ’Elämän tarkoituksen oivaltaminen’. Moni kohta niin sanotusti kolahti ja uskonkin, että tätä on kirja, jonka voisi lukea vaikka vuosittain ja se ei koskaan sanomansa vuoksi vanhene. Muuttuessaan vai tulee huomanneeksi ja kiinnittäneeksi huomiota erilaisiin seikkoihin. Tolle puhuu mm havahtuneen toiminnan/elämän kolmesta peruspilarista: hyväksyminen, nauttiminen ja innostus. Innostavaa lukuhetkeä Sinulle!

Saku Tuominen ja Annamari Heikkilän – Uskonko’ 

Elämässä tapahtuu kaikenlaista, hyvää ja huonoa. Vai tapahtuuko? Onko sekin uskomus, että jokin asia ylipäätään on huono? Auttaisiko se, jos oppisimme uskomaan, siis ihan oikeasti uskomaan, että asiat eivät tapahdu minulle vaan minua varten? Uskoisimme, että kaikki mitä tapahtuu, on hyödyllistä. Että kaikki olisi juuri niin kuin pitääkin riippumatta siitä, mitä tapahtuu.’

Jenny Belitz-Henriksson – Sisäinen timantti – 365 ajatusta parempaan arkeen 

Tervetuloa matkalle, joka ei pääty ikinä, mutta palkitsee joka askeleella. Tätä voisin luonnehtia hyvänolon pikkujättiläiseksi! Ajateltavaa löytyy vuoden jokaiselle päivälle. Belitz-Henriksson on toimittaja, joka on koonnut hyvän kirjan oivalluksistaan. Kirjassa puhutaan onnellisuudesta, läsnäolosta, rahasta, rakkaudesta ja paljon muustakin. ’Joskus vastaasi tulee jotain, mitä sinä et voi muuttaa, mutta joka muuttaa sinua. Lähtemättömästi. Mielenkiintoisia oivalluksia:)

Maaret Kallio – Lujasti lempeä 

Olisiko epätäydellinen täydellistä? Maaret Kallio ohjaa hyväksymään elämän epätäydellisyyden. Tämä kirja on sellainen, johon voi palata aina uudelleen. ’Itsensä tunteminen on pohja muiden ihmisten aidolle kohtaamiselle. Mitä paremmin ymmärrät ja tunnet omaa mieltäsi, sitä avoimemmin voit asettautua kuulostelemaan ja tutkimaan toisten erilaisia mielenmaailmoille. Kun omille tunteille on tilaa, niitä ei tarvitse torjua toisissakaan. Kun omalle riittämättömyydelle löytyy sijaa, sitä ei tarvitse heijastella muiden kannatettavaksi.

Unelmia, priorisointia, tavoitteita

Saku Tuominen – Juu Ei – pieni kirja priorisoinnista 

Kuten aina, innostun suunnattomasti, kun tiedän, että Saku Tuomiselta on julkaistu uusi kirja. Joka kerta jokainen kirja on minua tavalla tai toisella inspiroinut ja vienyt matkallani eteenpäin.Tämä pieni kirja (271 sivua) on huikea ajatuksen avaus päätöksenteosta. ’Täytyy miettiä’, ’palaan asiaan’, ’pitääpä pohtia’ voivat usein olla tahattomia heittoja, kun emme saa sanotuksi päätöstämme – varsinkin se EI:n sanominen on meille monille niin vaikeaa. Saku on luonut ajattelumallia priorisointiin, jota hän on muutaman vuoden ajan testannut eri ihmisillä. Ajatuksena on se, että kaiken ei tarvitse ollakaan vaikeaa vaan asiat voivat olla helppoja ja kevyitä, kunhan valintamme asioiden pohjalla ovat oikeita. Eat the biggest frog – ei ehkä olekaan se paras tapa toimia… Kiinnostuitko? Lue pieni kirja priorisoinnista ja nauti matkasta!

Charles Duhigg: Tapojen voima – Miksi käyttäydymme niin kuin 

käyttäydymme Charles Duhigg on Pulitzer -palkittu taloustoimittaja, joka on tutkinut ja koonnut tietoja tapojen voimasta. Monen menestyjän takaa löytyvät tavat, rutiinit. Tavat ohjaavat toimintaamme ja myös vähentävät päivittäisten päätösten tekoa -> antavat aikaa ja energiaa muuhun tekemiseen. Tavat auttavat meitä saamaan asioita aikaiseksi, pääsemään tavoitteisiimme. On myös mahdollista muuttaa huonoja tapoja hyviksi. Kirja kertoo konkreettisesti tavan muodostumisesta ja myös muuttamisesta – tapojen kaavana on ärsyke, toiminta ja palkinto. Jos esimerkiksi haluat lähteä juoksulenkille heti aamulle, laita treenivaatteet valmiiksi = ärsyke. Varmista myös, että toiminnasta syntyy palkinto. Palkinto voi olla merkintä treenikalenteriin tai smoothie.

Marja Leena Toukonen – Unelmatyöskentely 

Marja Leena Toukosen kirjoittama Unelmatyöskentely on mitä parhain kirja unelmien toteuttamisesta. Kirja keskittyy juurikin unelmiin, eikä onnellisuuteen. Kirjasta kerrotaan näin: ’Miksi jotkut pystyvät toteuttamaan uskomattomalta vaikuttavia unelmia, kun suurimmalta osalta ihmisiä puuttuu kyky saavuttaa edes pienimpiä ja arkipäiväisimpiä haaveita? Onnellinen on se, jolla on unelma, mutta myös se, joka etsii unelmaansa. Tässä kirjassa ei kerrota onnelliseksi tulemisesta, vaan unelmien löytämisestä ja niiden toteuttamisesta. Unelmat ja arki eivät ole toistensa vastakohtia, vaan unelmilla rakennetaan tietä toisenlaiseen ja antoisampaan arkeen kuin se, mitä ehkä juuri nyt eletään. Tässä kirjassa puhutaan paljon vastuusta: vastuun ottamisesta itsestään ja vastuun kantamisesta. Se tarkoittaa myös kykyä tehdä omaa elämäänsä koskevia päätöksiä, joskus vaikeitakin. Tämä kirja kertoo, kuinka unelman toteuttamisessa lopulta on kyse siitä, miten itse kukin kykenee ja haluaa muuttaa olosuhteitaan, raivata tietä paremmalle elämälle. Kirjan monet tehtävät opastavat tien kohti jokaisen lukijan omia tavoitteita – omassa tahdissaan.’

Frank Martela – Tahdonvoiman käyttöohje 

Tahdonvoiman on osoitettu olevan yksi keskeisistä menestyksen salaisuuksista niin työelämässä, sosiaalisessa elämässä kuin vapaa-ajan haasteissakin. FT Frank Martela on kirjoittanut hauskan kirjan: Tahdonvoiman käyttöohje – 20 työkalua, joilla saat asioita aikaan. Martela kuvaa neljää keinoa joilla saamme itsemme tekemään niitä asioita, joita oikeasti haluamme: 1. oikeista asioista motivoituminen 2. tahdonvoima 3. oikeiden tapojen rakentaminen 4. ympäristön muokkaus oikeaa toimintaa tukevaksi Martela kirjoittaa mm: ’Työpöydän laatikosta pilkistävä suklaapatukkaa on paljon helpompi vastustaa, kun patukka ei itse asiassa ole kyseissä laatikossa vaan konttorin toisella puolella olevassa kaapissa. Patukan ostoa on puolestaan helpompi vastustaa, kun menee kauppaan täydellä vatsalla, jolloin ei edes tule kiinnittäneeksi huomiota patukan viettelevään käärepaperiin kassan kulmassa.

Saku Tuominen – Hyvä elämä – lyhyt oppimäärä 

Kun synnymme, kaikki on mahdollista. Vai onko joku kuullut pienestä lapsesta, joka epäilisi itseään? Joka sanoisi, että ’minusta ei ole mihinkään’? Näin huikealla ja ajatuksia herättävällä kommentilla alkaa Saku Tuomisen kirja Hyvä Elämä – lyhyt oppimäärä. Lukiessani kirjaa innostun ja ajattelen monesta asiasta, että juuri noin! Juuri noin minäkin haluan tehdä, haluan kehittyä, kasvaa ja uskaltaa! Haluan edelleen unelmoida, mutta myös toteuttaa unelmiani. Saku kirjoittaa unelmista ja teoista mm näin: ’Se, että haluamme jotain uutta ja erilaista ei tarkoita sitä, että nyt ei olisi hyvä. Se voi aivan yhtä hyvin tarkoittaa sitä, että haluamme kasvaa ja kehittyä, oppia itsestämme jotain uutta. Parhaimmillaan unelmointi ja tekeminen muodostavat liiton, jonka päälle moni hieno asia rakentuu. Näemme jotain, mitä vielä ei ole, ja uskallamme yrittää tehdä sen näkyväksi. On nimittäin totta, että ilman tekoja on vain unelmia. Mutta totta on sekin, että ilman unelmia suuri osa hienoista teoista jää tekemättä.’

Wayne W Dyer – Toiveista totta – mielikuvista käytäntöön 

Tämän kirjan avulla opit tekemään toiveistasi totta käytännön avulla. Lisää kirjasta: ’Maailmankuulu henkinen opettaja Wayne W. Dyer toimii oppaanasi matkalla mielikuvista käytäntöön. Suurin sinulle annettu lahja on oma mielikuvituksesi. Toiveista totta vie sinut jännittävälle löytöretkelle, jonka aikana saat käyttöösi oman sisäisen luomisvoimasi. Voit toteuttaa elämän, jossa kaikista visioistasi tulee tämänhetkistä todellisuutta. Tietoisella mielikuvituksen hallinnalla opit kouluttamaan alitajuntasi uudelleen ja toteuttamaan itsellesi elämän, jossa kaikki on mahdollista. Kirjan yksityiskohtaisen opastuksen avulla löydät myös tavan seurata todellista kutsumustasi ja elää sopusoinnussa kaiken olemassaolon lähteen kanssa. Anna sisäisen, korkeamman minäsi opastaa sinua matkallasi. Wayne W. Dyer (Ph.D.) on kansainvälisesti tunnettu puhuja ja henkinen opettaja, jonka menestysteoksia on käännetty lukuisille kielille.’

Tim Ferriss – 4 tunnin työviikko Voisitko Sinä ajatella tekeväsi neljä tuntista työviikkoa? Tim Ferriss ajatteli ja myös toteutti sen ja myös paljon muuta! Kirja kertoo mielenkiintoisella tavalla miten tavoitteita kohti mennään ja kun keskittyy tavoitteen saavuttamiseen ja suuntaan siihen kaiken energiansa, myös ne toteutuvat. Suurimmat esteethän me tunnetusti luomme itse itsellemme.

Robert Kiyosaki – Rikas Isä, Köyhä Isä – tie taloudelliseen menestykseen

Tämä kirja on ollut oppaanamme jo kymmenen vuotta! Hyvä perusteos taloudellisen ajattelutavan lisäämiseen. ’Hallitsetko taloudellisen tilanteesi – nyt ja tulevaisuudessa? Robert Kiyosakilla on käytännönläheinen lähestymistapa talouskysymyksiin: – Koostuuko varallisuutesi todellisuudessa vastuista – tuoko vai kuluttaako se rahaa? – Työskenteletkö rahasta vai työskenteleekö rahasi sinulle? – Vaurastutko työnteolla? – Jääkö palkkatulostasi ylimääräistä rahaa sijoittamiseen vai valuuko kaikki kuluina ulos?’

Jutta Gustafsberg – Jutan voimakirja 

Tähän kirjaan tartuin kieltämättä vähän ennakkoluuloisesti. Kirja oli mukana lomalla oli mitä mainioin lomakirja! Kirjassa on osio hyvinvoinnista, onnistumisesta sekä henkisyydestä. Lopussa on vielä ’Onnellisen elämän huoneentaulu’ – mukavasti kirjoitettu ja kuvitettu kirja, suosittelen!

Läsnäolo

Tolle Eckhart – Läsnäolon voima – Tie henkiseen heräämiseen ’

Tee aina läsnä olevasta hetkestä ystäväsi’ –olen kirjoittanut kirjan sisälehdelle – se on yksi kirjasta saamistani oivalluksista. Kirja on täynnä mahdollisuuksia oivaltaa jotain itsestään, elämästään. Kirjaa voi lukea pala palalta ja se tarjoilee aina elämäntilanteesta riippuen uusia näkökulmia. Kirja aukeaa myös pala palalta. Ikuinen kirja – suosittelen!!!

Elämän tarkoitus ja elämän tehtävä

Oskari Saari: Aki Hintsa – voittamisen anatomia

Kirja on mielenkiintoinen kertomus formula ykkösen varikkolääkäristä ja valmentajasta. Kirjassa Hintsa pohdiskelee elämää ja suuria kysymyksiä, kuten Kuka minä olen? Mikä on minulle tärkeää? Kirjassa esitellään myös Hintsan laatima CORE – menestyksen ympyrä.

Haruki Murakami: Mistä puhun, kun puhun juoksemisesta

Japanilainen kulttikirjailija Haruki Murakami aloitti juoksemisen vuonna 1982. Vuoden kuluttua siitä hän juoksi täyspitkän maratonin Ateenasta Maratoniin. Mikä saa juoksemista harrastavan ihmisen juoksemaan päivä toisensa jälkeen? Kirja kertoo elämänasenteesta ja miten tavoite saavutetaan.

Olemme koonneet sinulle kirjoja, jotka ovat vaikuttaneet elämäämme. Kirjoja, joiden äärelle on ollut hienoa pysähtyä ja oivaltaa. Kirjat löytyvät teemoittain. Toivottavasti sinä löydät alla olevista mielenkiintoista luettavaa.

Mikäli sinua on inspiroinut jokin kirja, laita meille siitä viestiä info@onnellisetnaiset.fi ja voimme lisätä myös sinun kirjavinkkisi muiden Onnellisten Naisten iloksi!

Scroll to Top
Copy link
Powered by Social Snap