Kaisa Jaakkola – Palaudu & vahvistu

Kaisa Jaakkola – Palaudu & vahvistu
  • Save

Tiedätkö mikä auttaa sinua palautumaan kiireisestä arjesta?

Olen jo vuosia seurannut mielenkiinnolla Kaisa Jaakkolan kirjoituksia ja postauksia eri kanavissa. Seurannassa on ollut myös Kaisan aviomies Joni Jaakkola Väkevä elämä –sivuston podcasteineen. Kaisan kirjoittamaa kirjaa luin nyt ensimmäistä kertaa ja vaikutuin hänen mukavasta tavastaan kirjoittaa ja tuoda asioihin myös oman näkemyksen lisäksi faktatietoa.

DI Kaisa Jaakkola on tietokirjailija, hyvinvointivalmentaja ja luennoitsija, joka on itse kokenut uupumisen. On paljon mielenkiintoisempaa lukea kirjaa, josta heijastuu kirjoittajan omat henkilökohtaiset kokemukset. Kokemuksia hänen lisäkseen kirjassa jakavat myös unilääkäri, dosentti Henri Tuomilehto, mindfulness-pioneeri Leena Pennanen sekä entinen Karhu-ryhmän poliisi Harri Gustafsberg.

Kirjassa käydään läpi palautumista, joka on stressin vastavoima. Saat kirjasta vinkkejä siihen miten pystyt lisäämään omia palautumisen keinoja ja ennen kaikkea saat lisää näkemystä siihen miten tunnistat negatiivisen stressin. Kirjassa käsitellään palautumisen eri muotoja kuten uni, fyysinen kunto, ravitsemus ja työkuormitus. Näistä monet ovat asioita, joita meistä jokainen tietää, mutta asiat unohtuvat ja aina on hyvä aika ajoin palata tämän tyyppisen kirjallisuuden pariin muistuttamaan juurikin vaikka tärkeästä palautumisen taidosta.

Kirjan lopussa on mukavia harjoitteita auttamaan sinua palautumaan ja vahvistumaan.

Tunnistatko, mikä saa sinut levottomaksi ja mikä rauhoittaa?