Rauha ruuan kanssa..

Rauha ruuan kanssa..
  • Save
Dinner cooking ingredints. Raw uncooked salmon fish with vegetables, rice, herbs and spices over rustic wooden background, top view, copy space. Chopping board in center

Ruoka ja syöminen on aina ollut minulle vaikeata. Rakastan pasta, pizza, sipsejä , toffeeta ja kaikkea mitä liittyy suklaaseen. Mässäillyn huipentuma on ollut lautasellinen spagettia johon on lisättyä ison mäjäyksen voita ja ketsuppia. Oikea ja kunnollinen jälkiruoka on tahmeata toffeeta ja valkoista suklaata päälle. Puhumattakaan kaurakekseistä ja snickerspatukoista…

Kuten arvaatte, tällaisilla mielihaluilla minulla oli jo lapsena ne ylimääräiset 10 kiloa. Minä olin se hieman pyöreä ja laihahiuksinen tyttö naapurista , myöhemmin se hieman pyylevä ja innostunut opiskelija ja vielä myöhemmin elämässäni se pyöreähkö rouva naapurista. Ja vaikka minulla oli ne muutamat lisäkilot, niin kotonani löytyi kosolti, suorastaan runsaasti, kirjallisuutta siitä miten voit pudottaa ne muutamat lisäkilot. Olin oikeasti laihduttamisen asiantuntija ja olisin voinut kirjoittaa vaikka kuinka monta lopputyötä siitä mitä eri teoriat kertovat aiheesta.

Tein päätöksen, 47-vuotiaana. Päätin solmia rauhan syömiseni ja painonhallinnan kanssa. Tiesin jo tässä vaiheessa elämääni mitkä ruuat sopivat minulle ja mitkä ruuat eivät sovi. Se ei kuitenkaan tarkoita että aina noudan vaistoani ja tietoani. Syön välillä yhä edelleen minulle sopimattomia ruokia, ja kärsin siitä seuraukset. Ero entiseen on se että tiedostan asian ja teen tarvittavat korjausliikkeet.

Solmin rauhan ja tein seuraavat valinnat arkeeni:

1. Poistin valkotuotteet , eli vehnä, sokeri, maitotuotteet.

Huomasin eron parin viikon jälkeen. Vehnä on myös ”downeri” joten huomasin myös eron mielialassa. Yritän olla masentumatta vaikka joskus ”sorrun”, elämä on… Välillä voi ottaa paahtoleivän tai pullan, kunhan ei joka päivä. Se on vähän niin kuin karkkipäivä lapsille. Pieninä määrinä ok.

2. Syön kolme ruokaa päivässä (ja pari välipalaa jos tarvitsen)

Itse välillä unohdan aamiaisen , mutta lounasta en saa ikinä unohtaa jos haluan pysyä kunnossa. Monet gurut ja dieetit korostavat aamiaisen merkitystä, ja olen samaa mieltä, mutta annan itselleni synninpäästön, sillä jos skippaan aamiaisen, niin en todellakaan skippaa lounasta.

3. Juon 1-2 litraa vettä päivässä.

Olennainen aineenvaihdunnan kannalta ja jos haluan käydä vessassa säännöllisesti, Otin tavakseni se kannullinen vettä työpöydälleni joka päivä.

4. Luen tuoteselosteet ruoasta mitä syön

Tiedän mitä syön.
Tuoteselosteet on laadittu siten, että ensimmäisenä mainitaan se ainesosa mitä on eniten, ja sitten toiseksi eniten. Eli jos ostat eineksia , niin syöt suurella todennäköisyydellä kaikkea muuta kun mitä kuvittelet. Suosin luomua ja kotona tehtyä ruokaa.

5. Herkuttelen kerran päivässä

Whatever your delicacy, (I have chocolate or cocoa, or a glass of red wine), I taste once a day!

6. Suosin hyviä rasvoja

Oliiviöljyä, kookosöljyä, voita… Unohda teollisesti valmistetut margariinit.

7. Yritän harjoitella positiivista elämänasennetta

– ja jollei se aina onnistu, niin olen nopea antamaan itselleni (ja muille) anteeksi:)