Säätöä vai antisäätöä?

Säätöä vai antisäätöä?
  • Save

Säädätkö sinä? Kuluuko aikasi sähläämiseen ja säätämiseen – valuvatko hyvät ajankäytönsuunnitelmat kuin hiekka sormien välistä? Vai oletko antisäätäjien klaania, jotka etsivät ja myös löytävät hyviä ja tehokkaita tapoja tehdä hallita aikaansa – saada asioita tapahtuvaksi ja työssä aikaiseksi – nämä samat ihmiset osaavat usein myöskin ottaa rennosti, kun on sen aika.

Anna Perho lupaa kirjassaan Antisäätäjä – Fiksun ajankäyttäjän opas uskaliaasti: Luettuasi tämän kirjan sinulla ei ole enää koskaan kiire.

Tartuin mielenkiinnolla Anna Perhon vuonna 2017 julkaisemaan kirjaan. Tykkään Perhon selkeästä tyylistä niin kirjoittajana ja valmentajana. Kirja antoikin juuri sitä mitä osasin odottaa: selkeitä neuvoja ja vinkkejä entistä parempaan ajankäyttöön. Osa asioista oli jo tuttuja, mutta niistäkin on hyvä saada aina välillä muistutuksia. Uskon, että siihen juuri tämän tyyppiset kirjat perustuvat: muistuttamiseen. Ajankäytön hallinta on asia, johon kiinnittämällä huomiota, saamme enemmän ja laadukkaammin aikaiseksi tai ehkä paremminkin vähemmän (= tarkemmin määriteltyä mitä haluamme) laadukkaammin. Perho muistuttaakin että ihminen ei väsy liiasta työstä. Hän väsyy turhasta työstä.

Tälle ajalle ja ajankäytölle tyypillisesti (ja fiksusti) Perhon on koonnut muutamia ’teesejä’ kirjan loppuun saatesanoin: ’Jos selaat tätä kiireessä kirjakaupassa, ota edes valokuva näistä ja koeta selvitä’.

Kohtia on 11 ja tähän tuon ensimmäisten 6 otsikot:

  1. Selvitä, missä olet nyt?
  2. Mitä haluaisit tilalle ja mitä hyvää siitä seuraisi?
  3. Selvitä, mikä on tärkeää.
  4. Valitse arvoja vahvistaen.
  5. Listaa tekemättömät työt.
  6. Priorisoi

Jatka tästä, suosittelen tätä Perhon mainiota kirjaa!